Grattis Andreé!

2018-10-26 08:10
Vi kan idag gratulera Andreé som under gårdagen diplomerades för sin kurs "UEFA Advance". Fem utbildningsveckor är nu färdigt för Andreé som nu fått diplom för den näst högsta tränarutbildningen inom UEFA & Svenska fotbollsförbundet.
  • Uppdaterad: 2018-10-26 08:10

Fem intensiva veckor, 20 dagar av ren och skär fotbollsnörderi på högnivå är nu färdigt för Andreé Johansson som blir första tränaren i Tvååkers IF med den nya UEFA Advance tränarutbildningen, det vill vi såklart gratulera honom till.

Kursveckorna har varit uppbyggda på följande sätt: första dagen handlar om ett skede i spelet och dess övergångar (speluppbyggnad, förhindra speluppbyggnad, kontring, återerövring, komma till avslut & göra mål samt förhindra avslut & rädda avslut), under dag två har Örebro SK:s Jimmy Högberg avhandlat fotbollsfysen med främsta inriktningen att kunna göra bättre och fler aktioner i en fotbollsmatch och hur man kan arbeta med fotbollsfysen i den dagliga verksamheten på en smidigt och utvecklande sätt. Under tredje kursdagen varje vecka har damlandslagets psykologiska rådgivare Rasmus Wallin Tornberg hållit föredrag om ledarskap med olika inriktningar varje vecka som t.ex. hållbart ledarskap, individuella samtal & grupprocesser (gruppdynamik), den avslutande dagen varje veckar har kursdeltagarna praktiserat vad man lärt sig under veckan angående det skedet i spelet som veckan handlat om, detta har praktiserats i form av att hålla en övning med en övningstrupp för att sedan få feedback av instruktörerna och övriga deltagare.

20 riktigt intressanta dagar ihop med många duktiga tränare på olika nivåer där utbytet mellan oss har varit riktigt bra. Varje kursvecka har man kommit hem med nya erfarenheter och lärdomar. Ihop med duktiga instruktörer har man fått mycket bra och nyttig feedback på vad man kan utveckla och vad man gör bra. Det är när man går sånna här utbildningar som man förstår hur ”lite” man kan och hur lärorikt det är att tillsammans med likasinnade få diskutera fotboll på en högnivå och därifrån kunna plocka med sig erfarenheter hos andra. Jag är väldigt nöjd med utbildningen och tacksam gentemot Tvååker som gav mig chansen att hoppa på kursen & med denna utbildningen så har jag verkligen fått upp ögonen för hur viktigt det är med utbildning inom fotbollen, man tar inte med sig allt men mycket och sen gäller det att applicera de delarna i sin förening.” – Andree Johansson.

Svenska fotbollsförbundets instruktörer i UEFA Advance:

Anders Bengtsson (spelet) – tidigare tränare i Djurgårdens Akademi mm.
Ramin Kiani (spelet) – tidigare tränare i t.ex. Västerås SK
Roger Sandberg (spelet) – tidigare tränare i t.ex. Gefle & nu scout i herrlandslaget
Jimmy Högberg (Fysen) – assisterande tränare med fokus på fys i Örebro SK
Rasmus Wallin Tornberg (ledarskap) – psykologisk rådgivare i damlandslaget