Halmstad BK - Tvååkers IF

2018-02-14 13:28
Årets första förlust är ett faktum, men det var ändå med mersmak då vi gör en bra prestation mot ett på pappret bättre lag i form av Halmstad BK som åkte ur Allsvenskan i höstas.
  • Uppdaterad: 2018-05-15 15:34

J. Dahlberg (K)

E. Nilsson, O. Nedanovski, V. Nilsson, D. S Persson

R. Andersson, J. Persson, R. Cindric, A. Johansson

J. Adolfsson, J. Eriksson

Avb
A. Nilsson (45')
F. Haag (45')
V. Rydell (55')
L. Henriksson (55')
J. Tuvendal (65')
A. Winbo (75')
O. Persson (80')

Första halvlek
Halmstad tog ledningen en stund in i första halvlek efter en omdiskutabel situation där vi skulle haft en frispark, istället fick hemmalaget en hörna som de alldelse för enkelt fick trycka in. Men vi ryckte upp oss direkt och även om HBK hade mer boll så var det vi som skapade de hetaste lägena. Hemmalaget hade knappt en målchans mot vårt tighta försvar där hela laget jobbade i en enhet som vi tränat på under mycket under de senaste veckorna.

I mitten på första halvleken så rann Jonathan igenom och inne i straffområdet så blir han knuffad i ryggen och frågan är om inte vi skall ha en straff där. Men kvitteringen skulle komma, efter en bra hörna från Alexander kommer Persson upp högst och nickar ner till Adolfsson som trycker in kvitteringen.

Andra halvlek
I den andra halvleken så gör vi en del byten och Halmstad byter också in en helt ny elva och Halmstad tar tag i matchen mer och mer, vi blir lite baktunga och skapar inte jättemånga chanser. Hemmalaget gör också två mål, både två är lite väl billiga men sånt händer. Vi står ändå upp hyfsat mot en HBK-elva med mycket rutin blandat med finurlig ungdom.

Nu tar vi nya tag och laddar upp inför Svenska cupen mot Örebor på söndag klockan 15.00!

TeamSportia ny logga 2014