Hoppa till sidans innehåll

IK Oddevold - Tvååkers IF

10 JUL 2018 07:25
  • Uppdaterad: 20 JUL 2018 09:32

J. Ekelundh

E. Nilsson, A. Nilsson, V. Nilsson (K), T. Malm

R. Andersson, A. Winbo, C. Arvidsson, A. Johansson

J. Adolfsson, J. Eriksson

Inhoppare:
J. Persson – C. Arvidsson 55’
A. Lindgren – J. Adolfsson 73’
A. Rexhepi – A. Johansson 76’

 

Första halvlek
Efter att matchstarten blivit framflyttad 20 minuter efter kraftigt åskoväder & regn kom matchen igång strax innan halv åtta på måndagskvällen. Vi såg till att vara optimalt förberedda för att inte komma ut till match lite små sega efter att ha fått sitta inne i omklädningsrummet några minuter extra. Vi kom in bra i matchen direkt och fick lite tryck på hemmalaget som dock inte var helt ofarliga när de fick omställningslägen på oss, där är Oddevold ett av seriens bästa lag i just omställningsspelet offensivt.

I den 28:e minuten fick Jonatan ett lysande läge att göra 0-1, efter att målvakten sjabblat med bollen dök den upp till Jonte som tyvärr inte fick någon träff och bollen gick utanför. Med tio minuter kvar av första halvlek rinner Jakob nästan igenom men blir nerriven och vi ropar på solklar frilägesutvisning, men domaren avvärjer och väljer att endast tilldela oss frispark & gultkort.

Ledningsmålet skulle dock komma, i den 44:e minuten, Arvidsson vinner boll fint på mitten och hittar upp till Jonte som släpper tillbaka på Alex som kommer rättvänd, med sig på utsidan har han Rasmus som tog en djupledslöpning, passningen satt bra och Rasmus fick med sig bollen och tryckte upp bollen i nättaket fint. Skönt mål att få innan paus!

Andra halvlek
Tidigt i den andra halvleken bytte vi in Johan Persson på mittfältet istället för Arvidsson som kände sig lite krasslig, Oddevold kom till ett par halvchanser men Johan Ekelundh ihop med backlinjen fick stoppat upp det mesta som kom hemmalagets väg.

I matchens 66:e minut skulle dock ett förlösande 0-2 mål komma, Rasmus vann boll till Winbo som spelade tillbaka till Rasmus, han la ut till Malm som kom med fullfart på vänsterkanten. Han slog in ett hårt inlägg mot Jonte men målvakten räddade första läget men bollen hamnade hos Alexander som tryckte in 0-2!

Tre minuter senare kom spiken i kistan, på en hörna slagen av Anton nådde Erik Nilsson högst, målvakten räddade men Johan Persson nosade upp vart returen skulle hamna och nickade in 0-3, oerhört skönt med en tre målsledning inför sista 20 minuterna. Vi satte in Adam Lindgren och ”Rex” istället för Jakob och Alexander några minuter senare och det öppnades för omställningslägen när Oddevold blev tvungna att trycka på. Tyvärr hade vi inte riktigt den sista lilla skärpan i slutet av matchen för att kunna göra ytterligare något mål, men vad gör det en sådan här afton! Grymt skön vinst som gör att vi hänger på topplagen med våra 29 inspelade poäng. Lite kuriosa, det året vi åkte ur division ett tog vi 28 poäng under hela året.

Zigge Zagge ekade ur Rimnersvallens katakomber innan vi satte oss på bussen nöjda och glada med varsin pizza i handen påvägen hem mot Övrevi!

Domare: David Almgren
Publik: 351
Målen: Rasmus Andersson, Alexander Johansson, Johan Persson
Assister: Alexander Johansson, Tobias Malm, Eric Nilsson
Varningar: -

NÄSTA MATCH
Tvååkers IF – Oskarshamn AIK, lördag 7/14 klockan 16.00

Skribent: Andree Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

facebook2

Logga Varbergs Sparbank 2018 

 Systeminstallationer 2014 banner

Team sportia Logga 2018

 Logga Team Sportia

Ange alt-text här.

 Toveks Bil 2016

  

 

 Vattenfall logga 2018

 

 

Varbergs Bostad_logo2_

Ange alt-text här.

flag

            besöksräknare 

    Besökare sedan 2008-12-27 

Postadress:
Tvååkers IF - Fotboll
Övrevi
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034040375
E-post: This is a mailto link

Se all info