Lunds BK - Tvååkers IF

24 SEP 2018 07:33
Tre veckors väntan och äntligen fick vi sjunga zigge zagge igen efter en bra laginsats nere i Lund, "Lipo" gjorde matchens enda mål efter ett fint inlägg av Tobias Malm!
  • Skapad: 24 SEP 2018 07:33

J. Ekelundh

E. Nilsson, E. Gunnarsson, V. Nilsson (K), T. Malm

R. Andersson, J. Persson, A. Winbo, A. Rexhepi

R. Lipovac, J. Adolfsson

Inhoppare:
R. Cindric – A. Winbo 61’
A. Johansson – A. Rexhepi  74’
A. Lindgren – R. Lipovac 86’

Första halvlek

Med tre raka förluster i bagaget var det vinna som gällde när vi åkte ner till Klostergårdens konstgräsplan nere i Lund för match mot Lunds BK. I och med Oskarshamns vinst mot Torn under lördagen öppnades fighten om kvalplatsen upp och vid vinst skulle det bara skilja tre poäng mellan oss och tabell tvåan Torn.

Det började bra, efter ett fint anfall kom Malm till inlägg på vänsterkanten och han hittade ”Lipo” på pannan och han kunde snyggt göra sitt första mål i Tvååker tröjan, oj så viktigt. Efter ledningsmålet tog dock Lund tag i taktpinnen mer och mer, vi hade stundtal svårt med deras rörliga anfallsspel, ett anfallsspel som dock öppnade upp för omställningar för vår egen del.

Admir Osmancevic fick en jättechans ett par minuter efter vårt ledningsmål när vi inte hann komma rätt på en cutback. Efter det skapade vi ett gäng hörnor men fick ingen riktig lycka på dem, ”Lipo” som gjorde en fin första halvlek skapade också en fin chans när han kom loss strax utanför straffområdet men avslutet räddades till en hörna.

I den 23:e minuten fick Lund ett inkast och det blev riktigt farligt men Johan Ekelundh svarade för en riktigt fin räddning. Vår vänsterkant med ”Rex” och Malm hade mycket boll och vi eftersträvade fler spelvändningar mot vår högersida med Eric och Rasmus, Malm kom dock igenom fint på vänstersidan och hittade en passning mot Rasmus som kom till avslut men en täckande Lundspelare fick bollen ut till hörna. Dock stod sig 0-1 halvleken ut.

Andra halvlek

Vi fick den första chansen i den andra halvleken när ”Rex” frispelade Adolfsson som tyvärr träffade stolpen, vi fortsatte ligga på kontring vilket skulle visa sig vara effektivt mot ett offensivt balanserat Lund, kontring nummer två i den andra halvleken spelade ”Lipo” loss Rex som sedan släppte ut bollen till Malm som tog avslut som dock gick utanför.

I den 61:a minuten gjorde vi vårt första byte när Cindric kom in istället för Winbo, några minuter senare fick vi en hörnkavalkad med fyra raka hörnor varav en blev riktigt farlig men Adolfssons skott täcktes ut till ny hörna.

Efter det skulle dock Lund ta över tillställningen mer och mer men utan att skapa några riktigt bra chanser innan det återstod tio minuter av matchen, då började det osa farligheter rejält och det började med en frispark från nära håll som Christoffer Levi tog hand om, över muren & klockrent i stolpen. Det skulle komma mer och en ännu bättre chans, i den 89:e minuten fick Lund en hörna som vi fick bort men på andra bollen stod Jesper Möller och skickade iväg en projektil som tog i ribban och ner på mållinjen, där trodde nog hela Klostergården att det var kvitterat men icke, vi höll vår ledning matchen ut och vilket skön seger det var!

Kuriosa – Tvååkers IF är den första laget i år som kommit ifrån Klostergården med en hållen nolla, ruskigt starkt!

Domare: Kastriot Gerxhaliu
Mål: Robert Lipovac
Assist: Tobias Malm
Varningar: -

NÄSTA MATCH
Tvååkers IF – IK Oddevold, Övrevi IP 14.00 29/9
Nästa match är också årets "grindslant" vilket innebär att våra sponsorer & även privatpersoner med Tvååker hjärta bjuder på inträdet, så gratis inträde på lördag så varmt välkomna!