Mjällby AIF - Tvååkers IF

10 SEP 2018 08:11
En tung eftermiddag på Strandvallen efter att vi gjort en bra prestation som tyvärr inte ledde till några poäng under söndagseftermiddagen.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 07:20

J. Ekelundh

E. Nilsson, A. Nilsson, V. Nilsson (K), T. Malm

R. Andersson, A. Lindgren, A. Winbo, A. Rexhepi

R. Lipovac, O. Nedanovski

Inhoppare:
R. Cindric - A. Lindgren 55'
J. Adolfsson - R. Lipovac 55'
A. Johansson - A. Rexhepi 68'

Första halvlek

En bra första halvlek fotbollsmässigt av båda lagen, vi höll oss till vår matchplan och det blev lyckosamt för oss ett par gånger men utan att vi för den delen skapade några riktigt farliga chanser, Mjällby kom ofta fram till vårt straffområde men väl där var vi stabila och hemmalaget skapade inte speciellt många chanser heller, förutom ett skott som tog i överkant ribban & ett par andra skott utifrån.

Vår bästa chans hade ”Rex” som efter en hörna måttade på en andra boll som ”Lipo” nästan styrde in framför målvakten, men bollen gick ut till en ny hörna. 1-0 skulle dock komma och det var ett psykologiskt tungt mål för oss i den 43:e minuten.

Mjällby kom igenom centralt och ur en tveksamt offsidestående Birgersson kunde spela fram bollen till Joel Nilsson som lättade bollen över en utrusande Ekelundh.

Andra halvlek

Vi var fast beslutna om att fortsätta köra på med vårt spel och gå för att få in en kvittering, tidigt i den andra halvleken gjorde vi två byten där Adam lämnade plats åt Richard & Jakob tog plats bredvid Oliver istället för ”Lipo”, bara anfallet efter kom också kvitteringen, Jakob krigade fram bollen till Rasmus som tog skott, det studsade över hemmakeepern och kvitteringen kom välförtjänt.

Dock fick vi inte glädjas speciellt länge, på en längre boll blev det en kamp mellan Anton och hemmalagets Birgersson och den sistnämnda tryckte sig förbi och kunde sedan sätta 1-2 bakom Ekelundh, väldigt tungt precis efter vårt kvitteringsmål.

Vi gjorde ett byte för att få till mer offensivkraft i form av att Alex tog plats istället för Rex. Vi gjorde ett gott försök att få ett tryck på hemmalaget som dock gjorde det svårt för oss genom att hålla boll långa stunder.

I slutet fick vi en hörna som sedan nickades ut, då var hela laget uppe och Malm hamnade i en duell med en hemmaspelare som snodde åt sig bollen och tog sig fram mot det tomma målet, men Ekelundh hann tillbaka och avstyrde målet som hela Strandvallen hade räknat in. Och det gav oss också en sista chans & den fick Rasmus som fick bollen helt fri med Mjällbys målvakt som dock kom ut och gjorde sig stor & räddade.

Nu väntar en väldigt avgörande match mot Eskilsminne nästa helg, detta då övriga topplag möter varandra i nästa omgång & omgången efter det, först tar sig Mjällby an Oskarshamn & omgången senare möts Torn & Oskarshamn, det är upplagt för en riktigt rysare om andra platsen bakom Mjällby.

Domare: David Almgren
Publik: