Nyförvärv: Eric Gunnarsson

2018-07-20 09:31
Sommarens första nyförvärv är i hamn, Eric Gunnarsson som tränat med oss under en stor del av vårsäsongen ansluter till oss på lån från Falkenbergs FF. Varmt välkommen Eric!
  • Uppdaterad: 2018-07-20 09:32

Vad är det för typ av spelare vi får in i form av dig?
Tvååker får en försvarsspelare med bra spelförståelse, teknik och en stor vinnarskalle.

Du har pluggat i USA & spelat collage fotboll, hur har det påverkat dig som spelare & person?
Det har varit fyra fantastiskt roliga år. Jag har utvecklats som fotbollsspelare men också mycket som person. Det var ett stort steg att flytta till USA helt själv och jag har med mig massa erfarenhet hem.

Du har varit med och tränat med oss under en längre tid, hur känns gruppen och vilka förhoppningar har du inför hösten?
Jag kom in i gruppen direkt, alla var väldigt välkomnande och det är en bra stämning i truppen. Jag kände Alex (Alexander Johansson) och Rasmus (Andersson) sedan tidigare så det hjälpte också. Inför hösten hoppas jag kunna hjälpa Tvååker att nå sina mål och fortsätta vara ett topplag i division 1. Jag hoppas kunna få speltid i ett seniorlag och utvecklas ytterligare.

Husqvarna FF på söndag och du är spelklar, hur kul skall det bli att vara med i en matchtrupp igen?
Ja, äntligen är det match igen, jag spelade en match med Falkenbergs U21, men innan dess var det längesedan. Träning i all ära, men det är matcher som man spelar fotboll för, så det skall bli fantastiskt kul. Förhoppningsvis kan jag få några minuter och att vi kan åka hem med 3 poäng och sedan gå på uppehåll med ett bra utgångsläge inför hösten.

Om Eric Gunnarsson
Född: 13 januari 1995
Bor: Falkenberg
Favoritmat: Lax med romsås
Favoritlag: AS Roma & Arsenal
Läser helst: Böckerna i Herkulesserien av Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Kollar helst: Fotboll & Game of Thrones

Vi får in en ambitiös försvarsspelare som vill något med sin fotboll, det är något som är viktigt för oss i tränarteamet när vi rekryterar nya spelare att det skall vara spelare som har drivet att bli bättre, och det har verkligen Eric. Genom vårt fina samarbete med Falkenbergs FF kunde vi lösa detta på ett smidigt sätt och det blir en bra lösning för alla tre parter tror jag. Eric är en försvarare med fin spelförståelse och fina egenskaper både i det defensiva & det offensiva, han kommer definitivt bidra till en bra konkurrenssituation vilket blir viktigt när vi nu går in till höstsäsong där man av erfarenhet vet att det kommer bli mycket avstängningar & skador. Jag tror Eric har en fin höst att vänta hos oss!” – Andree Johansson, assisterande tränare.

TeamSportia ny logga 2014