Hoppa till sidans innehåll

Oskarshamn AIK - Tvååkers IF

15 APR 2018 22:09
2-0 underläge i första halvlek och det såg ut att bli en tung hemresa mot västkusten, men vi knöt näven i fickan i den andra halvleken och med marginalerna på rätt sida kunde vi lämna östkusten med en tre poäng!
  • Skapad: 15 APR 2018 22:09

J. Dahlberg

R. Andersson, O. Nedanovski (K), F. Haag, D. Strutski P

A. Johansson, R. Cindric, A. Winbo, T. Malm

J. Eriksson, J. Adolfsson

Inhopp:
C. Arvidsson - T. Malm 59'
J. Persson - A. Winbo 68'
A. Lindgren - J. Eriksson 83'

Första halvlek
Inom loppet av de första 8 minuterna har vi två superchanser att ta ledningen i matchen, Jonatan Eriksson serverades ett utmärkt inlägg av Alexander och nickläget kunde inte bli bättre för vår nummer 10, men nicken gick i burgaveln, några minuter senare drällde Oskarshamns målvakt med bollen och "Jonte" stressade honom, bollen hamnade hos Jakob som försökte lobba över målvakten men bollen gick över. 

Efter det tog Oskarshamn över fulltständigt och vi blev rejält tillbaka tryckta och ett anfallsvapen OAIK använde sig av rejält var deras långa inkast från Anton Agebjörn, men vi lyckades avvärja dem gång på gång, även hörnor och frisparkar fick vi emot oss i massor och det kändes tungt på de flesta men vi lyckades freda målet. Mitt i hemmalagets press kom också ledningsmålet, en djupledsboll hamnade hos en hemmaspelare som var solklart offside men den assisterade domaren höll ner flaggan, Struski jagade ikapp och inne i straffområdet ramlade hemmaspelaren och domaren blåste för straff, 1-0 kom på den genom Peimann Eliassi, tung start minst sagt. 

10 minuter efter hemmalagets straff kom Jakob igenom i ett liknade läge och fick sig en knuff i skottögonblicket men denna gången valde domaren att fria. Vi fortsätter dra på oss många fasta situationer emot oss vilket blir jobbigt och i den 38:e minuten kommer också 2-0 på just en hörna, en variant där hörnläggaren fick tillbaka bollen efter en kort hörna, han drog sedan till med ett stenhårt skott/inlägg som drog sig in i det bortre krysset, ett fint mål av Filip Jägerbrink. 

Andra halvlek

I paus kom vi överrens om att vi iallafall skulle ge 110% för att försöka komma ikapp, och vi såg vart bristerna hos hemmalaget fanns, så vi var fast beslutna om att kriga hela vägen in i kaklet. Det började dock tungt och Oskarshamn har flera chanser att göra 3-0 men Dahlberg storspelade i målet och räddade oss flera gånger. 

Så mitt i OAIKs press kom vi fram på högerkanten och Rasmus hittade in till Alexander Johansson som inte gjorde något misstag utan tryckte in bollen högt över Filippos Sachsanidis i hemmamålet. Direkt efter målet gör vi vårt första byte där Malm lämnar plats åt Christoffer Arvidsson, Rasmus tog plats på yttermittfältet och Arvidsson tog över som högerback. 

Tre minuter efter reduceringen kommer vi fram igen och denna gången är det Jonatan Eriksson som hittar in en fin passning till Jakob som inte göra något misstag utan placerar snyggt in kvitteringen i den 61:a minuten. 

Efter kvitteringen kommer vi in i en tung period igen och Oskarshamn är tyngre än oss men vi försvarar oss bra och det som kommer igenom tar Dahlberg hand om förtjäntsfullt, men det blev jobbiga 30 minuter innan matchen tog slut. Johan Persson kom in i den 68:e minuten för att tillföra lite tyngd på mittfältet och i den 83:e kom också Adam Lindgren in för att förstärka mittfältet. I den 87:e minuten skulle vi dock få våran hörna, och slutminuterna har ju dessa två omgångarna varit våra favoritminuter, på Richards hörna som gå mot den första ytan kommer Oliver upp högst och nickar otagbart in 2-3 och vändningen var fullbordad, så otroligt starkt jobbat och vi visar en fantastisk moral där vi trots en sämre prestation kan gå ut och vända ett 2-0 underläge mot ett tippat topplag! 

Highlights: https://www.ettanplay.se/watch/9541
Domare: 
Mirza Kazic
Publik: 443
Varningar: David SP, Tobias Malm
Mål: Alexander Johansson, Jakob Adolfsson, Oliver Nedanovski
Assister: Rasmus Andersson, Jonathan Eriksson, Richard Cindric

NÄSTA MATCH
Tvååkers IF - Mjällby AIF, lördagen den 21:a april 15.00

Skribent: Andree Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

facebook2

Logga Varbergs Sparbank 2018 

 Systeminstallationer 2014 banner

Team sportia Logga 2018

 Logga Team Sportia

Ange alt-text här.

 Toveks Bil 2016

  

 

 Vattenfall logga 2018

 

 

Varbergs Bostad_logo2_

Ange alt-text här.

flag

            besöksräknare 

    Besökare sedan 2008-12-27 

Postadress:
Tvååkers IF - Fotboll
Övrevi
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034040375
E-post: This is a mailto link

Se all info