Hoppa till sidans innehåll

Tvååkers IF - Åtvidabergs FF

02 JUL 2018 07:49
En ny skön hemmaseger, denna helg mot Åtvidabergs FF, detta efter att Alexander Johansson gjort det förlösande 1-0 målet i matchens 80:e minut, på tilläggstid kunde vi sedan sätta spiken i kistan till 2-0.
  • Skapad: 02 JUL 2018 07:49

J. Ekelundh

E. Nilsson, A. Nilsson, V. Nilsson (K), T. Malm

A. Johansson, J. Persson, A. Winbo, R. Andersson

J. Adolfsson, J. Eriksson

Första halvlek
Vi skapade en riktigt bra chans redan efter fem minuter när Jakob slog in ett inlägg till Jonatan, hans avslut som såg riktigt bra ut räddades dock av veterankeepern i Åtvids mål "Fimpen" Gustavsson. Efter tolvminuter fick Jakob ett fint läge att ta avslut men lite osjälviskt passade han Rasmus som inte fick till något bra avslut. 

Åtvidaberg kom upp ett par gånger och hade rätt fint spel på offensivplanhalva men det som kom igenom räddades av Ekelundh eller så var avslutet för tafatta och gick utanför. Jakob fick i mitten på halvleken ett jätteläge att göra 1-0, men han fick inte till avslutet alls. Även Jonatan fick ett till bra läge efter Antons fina hörna, avslutet dock rakt på "Fimpen". 

I slutet av halvleken fick Åtvid lite mer tryck på oss men inte bättre än att vi kunde gå till pausvila med 0-0.

Andra halvlek
Vi gjorde ett tidigt byte när Oliver ersatte Jakob på topp i den 55:e minuten. Nyss inbytta Oliver fick också en fin chans bara någon minut efter inhoppet, Eric Nilsson kom runt på högerkanten och slog ett fint inlägg som Oliver precis får foten på men inte bättre än att målvakten enkelt kan plocka upp den. 

Vi gör sedan en liten rockad i uppställningen, Eric ut och Rasmus ner på högerbacken, Rex in som vänsterytter. Även Arvidsson kom in några minuter senare istället för Johan Persson. 

80 minuter in i matchen fick Alexander bollen strax över mittplan, han avancerade fram utan att bli stoppad, gick förbi mittbacken och sedan lyfte han fint in 1-0 i nättaket otagbart för "Fimpen", otroligt skönt mål att få in 10 minuter från slutet. Där efter började Åtvids jakt på en kvittering. Johan Ekelundh svarade för ett par riktigt svettiga räddningar som var otroligt sköna att bevittna!

Den skulle dock inte komma, utan vi fick sista ordet när vi kontrade på vänstersidan, Rex & Malm väggspelade sig förbi och den förstnämnda kunde sätta 2-0 och matchen var där död! Otroligt skön seger! 

Publik: 337
Domare: Linuz Söderberg
Mål: Alexander Johansson, Ardian Rexhepi
Assist: Anton Nilsson, Tobias Malm
Varningar: Oliver Nedanovski

NÄSTA MATCH
IK Oddevold - Tvååkers IF, måndagen den 9:e juli kl. 19.00

Skribent: Andree Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

facebook2

Logga Varbergs Sparbank 2018 

 Systeminstallationer 2014 banner

Team sportia Logga 2018

 Logga Team Sportia

Ange alt-text här.

 Toveks Bil 2016

  

 

 Vattenfall logga 2018

 

 

Varbergs Bostad_logo2_

Ange alt-text här.

flag

            besöksräknare 

    Besökare sedan 2008-12-27 

Postadress:
Tvååkers IF - Fotboll
Övrevi
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034040375
E-post: This is a mailto link

Se all info