Hoppa till sidans innehåll

Tvååkers IF - Grebbestads IF

14 OKT 2018 10:32
En match som blev ruskigt dramatisk under slutminuterna, men vi lyckades hålla undan efter att vi vänt 0-1 till 2-1 under några fina minuter av den andra halvleken.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2018 10:32

J. Ekelundh

E. Nilsson, E. Gunnarsson, V. Nilsson (K), D. Struski Persson

R. Andersson, J. Persson, A. Winbo, A. Johansson

R. Lipovac, J. Adolfsson

Första halvlek
Det var en första halvlek med väldigt få målchanser men där vi hade det mesta av bollen mot ett Grebbestad som föll hem för att sedan försöka straffa oss med kvicka omställningar med stundtals fina kombinationer. Vi skapade ett par vassa chanser genom vårt djupledsspel där Rasmus hade den bästa chansen men GIF:s målvakt kom ut bra i den situationen. 

Grebbestad skulle dock ta ledningen på deras första riktigt farliga chans, en hörna där vi inte plockade upp alla inlöpande Bohuslänningarna och plötsligt stod det 0-1. 

Vår bästa kvitteringschans fick Lipo efter ett fint inlägg från Struski men nicken gick tätt över ribban och 0-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek
Vi hade en klar bild över hur vi skulle vända matchen och med vetskapen om att Grebbestad tappat ett koppel av ledningar tidigare under säsongen så visste vi att det skulle vara ett bortalag som skulle bli rädda för ledningen desto längre matchen gick. 

Vi gjorde två tidiga byten när Oliver & Arvidsson bytte plats med startade innermittfältsparet Johan & Winbo, några minuter senare skulle det visa sig vara ett bra byte när Rasmus kom igenom på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Oliver som snyggt placerade in kvitteringen, otroligt skönt! 

Det skulle inte dröja speciellt länge innan även ledningsmålet noterades, denna gången var det Jakob som löpte förbi en bortaförsvarare och spelade sedan in till "Lipo" som fint satte 2-1.

Efter det blev det en enda lång nervpers till domaren satte pipan i munnen och förkunnade att matchen var slut. Grebbestad började spela allt mer desperat och man lyckades få ett väldigt tryck på oss vilket ledde till ett par straffsituationer där domaren dock var "på vår sida" och även några jättechanser som Ekelundh gjorde fina räddningar på och även några som bortalaget helt enkelt inte hade förmåga nog att sätta i mål. 

Fem minuterstilläggstid senare valde domaren att blåsa i visselpipan och våran första trepoängare på hemmaplan sedan Karlskrona i slutet på augusti var ett faktum! 

Domare: Andreas Johansson
Publik: 250
Mål: Oliver Nedanovski, Robert Lipovac
Assist: Rasmus Andersson, Jakob Adolfsson
Varningar: Albin Winbo, Oliver Nedanovski

NÄSTA MATCH
Utsiktens BK - Tvååkers IF, Ruddalen 16.00 lördagen 10/20.

Skribent: Andree Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

facebook2

Logga Varbergs Sparbank 2018 

 Systeminstallationer 2014 banner

Team sportia Logga 2018

 Logga Team Sportia

Ange alt-text här.

 Toveks Bil 2016

  

 

 Vattenfall logga 2018

 

 

Varbergs Bostad_logo2_

Ange alt-text här.

flag

            besöksräknare 

    Besökare sedan 2008-12-27 

Postadress:
Tvååkers IF - Fotboll
Övrevi
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 0340-40375
E-post: This is a mailto link

Se all info