Hoppa till sidans innehåll

Tvååkers IF - Oskarshamn AIK

16 JUL 2018 10:23
Då hade vi mött Oskarshamn för sista gången för detta året, för nu har serien vänt och det blev totalt 6 poäng mot Oskarshamn över två matcher, fem gjorda och två insläppta. Vinst med 2-0 efter att vi avgjort i matchens 98:e minut.
  • Skapad: 16 JUL 2018 10:23

J. Dahlberg

E. Nilsson, A. Nilsson, V. Nilsson (K), T. Malm

A. Johansson, A. Winbo, J. Persson, R. Andersson

J. Adolfsson, O. Nedanovski

Inhoppare:
A. Rexhepi - R. Andersson 71'
C. Arvidsson - J. Persson 71'
J. Eriksson - J. Adolfsson 77'

Första halvlek
Efter inmarschen tackades Joakim Dahlberg av efter 8 förtjänstfulla säsonger i Tvååkers IF, denna sejour har innehållt kvalavancemang upp till divison 2 2010, efter vinster mot Warta & Annelund. Efter det blev det serieseger i division 2 fem år senare 2015, även 2017 blev det serieseger i division 2 efter degraderingen 2016. En fantastisk tid med mycket framgångar och det har vi mycket att tacka Joakim för, som gjort många matchavgörande räddningar under dessa 8 år, lycka till på Polisutbildningen, det kommer gå grymt bra! 

* * * * * *
När matchen väl startade var det i ett högt tempo och böljande fram & tillbaka, Oskarshamn skapade matchens första bästa chans redan efter någon minut efter en höran som dansade på mållinjen innan Dahlberg gjorde en superräddning. 

Efter det kom dock 1-0 till oss, detta efter ett riktigt fint anfall där Rasmus spelade ut bollen till Malm som serverade ett bra inlägg till Oliver som kom upp riktigt fint och nickade in ledningsmålet. 

En skön start mot topplaget Oskarshamn som låg två poäng före oss innan matchen. Efter det fortsatte OAIK att skapa lite halvfarliga chanser främst på fasta situationer där de är riktigt starka. I den 25:e minuten osade det riktigt farligt för bortalaget på en dubbelhörna, den sista av dem nickades försti ribban och sedan var det nära på returen men vi lyckades freda målet även den gången. 

I den 42:a minuten fick först vi ett bra läge när Rasmus störtade in i straffområdet men bollen täckes ut till hörna, sen kontrade OAIK på oss och var så när på att sätta kvitteringen men bollen studsade över ribban.

Andra halvlek
Oskarshamn tog över intiativet lite i den andra vilket är förståeligt och även lite enligt matchplan där vi är starka defensivt och duktiga på omställningar, på en sådan fick vi också en bra dubbelchans i den 60:e minuten när Alex först testade skott men målvakten räddade och på returen kom Oliver men målvakten räddade även den. 

Oskarshamn skapde chanser även i andra via fasta situationer och långa inkast (seriens längsta, signerat Anton Agebjörn). Men vi lyckades hålla målet fritt från några större farligehter efter bra försvarsspel från alla i laget. 

I den 72:a minuten nickade Johan Persson och Filip Jägerbrink ihop och båda två fick ett jack i huvudet och tvingades till byte, Arvidsson kom in och vi passade på att även sätta in Rex istället för Rasmus i samma minut. 

Sex minuter senare kom även Jonatan in istället för Jakob och vi gick ner på en något mer defensiv uppställning för att förhindra OAIK långa spel mot våra mittbackar. Detta öppnade ännu mer för kontringar. På en sådan serverade Rex Arvidsson som kom fri med målvakten men också passningsalternativ till Jonatan fanns men avslutet räddades av målvakten i Oskarshamn som var riktigt bra  i matchen och belönades ihop med Joakim Dahlberg som matchen bästa spelare.

I den 86:e minuten rann Albin Winbo igenom fint men även denna gången räddade målvakten i OAIK kvar bortalaget i matchen. Men i den 97:e minuten kom så spiken i kistan och det var Albin som efter väggspel med Jonatan som satte målet till 2-0 och hela Övrevi klappade i tackt! 

Publik: 298 personer
Domare: Andreas Johansson
Mål: Oliver Nedanovski, Albin Winbo
Assister: Tobias Malm, Jonatan Eriksson
Varnigar: Alexander Johansson, Tobias Malm

NÄSTA MATCH
Husqvarna FF - Tvååkers IF, 22/7 klockan 16.00

Skribent: Andree Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

facebook2

Logga Varbergs Sparbank 2018 

 Systeminstallationer 2014 banner

Team sportia Logga 2018

 Logga Team Sportia

Ange alt-text här.

 Toveks Bil 2016

  

 

 Vattenfall logga 2018

 

 

Varbergs Bostad_logo2_

Ange alt-text här.

flag

            besöksräknare 

    Besökare sedan 2008-12-27 

Postadress:
Tvååkers IF - Fotboll
Övrevi
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034040375
E-post: This is a mailto link

Se all info