T/G Ungdomstränare

Kenneth Sonström är anställd ungdomstränare i T/G Ungdom. Han ansvarar för träningen för vår äldre ungdomar. Fördelen med att att ha en anställd tränare för våra ungdomar är förutom att vi får mycket hög kvalitet på träningarna även att vi kan erbjuda träning tidig på eftermiddagen ofta i samband med med att skolan slutar. I höst startar vi  också ett samarbete med Bosgårdsskolan där ungdomar erbjuds att välja fotboll på schemat. Fotbollsintresserade flickor och pojkar kommer därmed att kunna träna fotboll på skoltid. Kenneth kommer även att ansvara för dessa tränngar.

Nedan några ord från Kenneth om sin bakgrund som fotbollsspelare och sin målsättning som ungdomstränare.

”Jag började träna med Tvååkers IF i 10-års åldern. Jag började i puttelaget. Sedan blev det knattelaget och efter det pojklaget och juniorlaget. Min debut i A-laget kom när jag var 17 år. Jag gjorde sammanlagt 510 seniormatcher och avslutade min karriär i TIF vid 31 års ålder. På den tiden var vi inte speciellt framgångsrika. Vi höll mest till i division 5, men jag fick avsluta min aktiva karriär med att vi tog steget upp i fyran. Som fotbollsspelare så var jag ganska teknisk och hade bra spelsinne. Mina svagheter var att jag var lite trög och inte så stark i närkamper. Dessutom drog jag på mig ett rykte att jag hade lätt för att ”ramla” innanför straffområdet. Det blev väl några felaktigt dömda straffar om man säger så. Lite kul är det faktiskt när jag nu tränar ungdomar och får höra: ” Min pappa säger att när du spelade fotboll så slängde du dig hela tiden...”

Tvååkers IF och Galtabäcks BK har haft ett sammanarbete på ungdomssidan i 5 år. Enligt mig ett samarbete som fungerat mycket bra. Suveräna ledare och föräldrar från båda föreningarna har bidragit till att det fungerat så bra. Och det är här som jag kommer in i i bilden som ungdomstränare. Jag har fått möjlighet att genom Föreningsrådet i Varberg kunna ägna mig helt åt fotbollen. Jag ansvarar för närvarade för två träningsgrupper bestående av pojkar och flickor. Nu i höst kommer jag också att ansvara för de elever från Bosgårdsskolan som har valt fotboll på skolschemat. Detta kommer att ge både flickor och pojkar möjlighet att träna fotboll på skoltid!

Min målsättning som ungdomstränare ar först och främst att se till att varje ungdom som kommer till mina träningar ska MÅ BRA. För att detta ska bli verklighet krävs det att både jag och ungdomarna hjälps åt att skapa så bra stämning som möjligt. För får vi grupper som trivs och mår bra tillsammans så kommer vi också att få bra kvalitet på våra träningar och matcher.”

Kenneth Sonström

Ungdomstränare T/G Ungdom