Tvååkers IF

Bli medlem i Tvååkers Idrottsförening
Hemmamatchtips Tvååkers Damlag 2022
2022-05-08 07:35

Vill du stötta damlaget genom att tippa på våra hemmamatcher? Det hoppas vi! Gå i så fall in på länken nedan och läs mer om hur det funkar, samt lämna in ditt tips digitalt!

Matchtips Damlaget

Glöm inte att swisha 100 kr till 123 590 09 49 när du har tippat, för att delta. Skriv ditt namn och Matchtips Dam!

Du kan också tippa på papper, genom att skriva ut bilden ovan och fylla i din rad. Även i det fallet går det bra att fota av pappret sedan och lämna in på det viset!

Dreamteams första hemmamatch på Övrevi!
2022-05-04 13:45
Elin Thuresson fattas på bilden, hon var också med!

Igår kväll så spelade damlagets andralag; Dreamteam, sin första hemmamatch. Det var Lilla Träslövs FF som stod för motståndet.

Vi kämpade på bra och i halvlek stod det 0-0. I början av andra fick de in ett par mål och under de sista 3 minuterna på machen 2 till. Så det blev förlust med 0-4, men vi kände oss ändå nöjda med matchen och vår insats. Det är roligt att vi kan ha två damlag, och att vi inte behöver ha spelare som dubblar i någon större utsträckning.

Stort tack till publiken som kom och hejade denna sköna majkväll och speciellt till tjejlaget som körde igång en peppande hejarklack åt oss!

LGM på bortaplan i Glommen 23 april!
2022-04-23 21:38

Jag tror att vi alla är eniga om att vi gärna hade fått minst 3-4 träningar på gräs innan årets debut på naturgräs. Nu blev det endast en och det märktes och kändes.

Glommens IP var arenan för dagen och våra första 15-20 min var inget som vi kommer att ta med oss. Vi visar styrka dock genom att vi krigar oss igenom första halvlek i en lättare motvind.

Ställning 0-0 i paus.

LGM som för dagen skapar fler chanser än oss och är ett strå vassare gör både 1-0 och 2-0. Vi jobbar in oss i matchen, och precis som i förra matchen är vår andra halvlek bättre än den första. Plus till tjejernas enorma ”pannbensinställning”.

Efter en hörna Av Isabelle H gör Frida J 2-1! Härligt!! Efter det har vi en fin period men LGM gör ytterligare 1 mål och vinner rättvist med 3-1. Det syntes att LGM varit på gräs i några veckor MEN vi störde dem. Vi ska nu jobba ihop våra lagdelar så att vi krigar mer tillsammans.

Vår kapten Johanna P sliter och försöker hålla ihop vårt lag o styra försvarsspelet och gör det på ett härligt sätt. Johanna är en underbar laglirare som aldrig gör en en dålig match!

Sedan ett extra beröm till Matilda C idag som kom in och lirade och kämpade i nästan 60 min och då nyss hemkommen från en Mexicoresa. Heja!

Vår målvakt för dagen, Amanda S, förtjänar en ros oxå!!

MEN alla kämpade på bra, laget före jaget gäller ALLTID!

Vi rullar bollen vidare till kommande matcher.

// Marie Westman

Seriepremiär hemma mot Oskarström
2022-04-19 22:56

Marie Westman, om matchen:

Svårt att sammanfatta en sån här stund och match Så härligt o säga att nu är Tvååker damer med i seriespel igen.TJOHO

Från ett gäng tjejer som kommer från alla håll till idag på premiär dagen är en go känsla. Vi ledare så stolta över detta härliga damlag. I dagens debutmatch faller vi med flaggan i topp.

Oskarström som var dagens motståndare var lite tuffare än oss, framför allt i första halvlek. Båda lagen rullade boll och höll bollen på backen så att säga. Roligt att se.

Vi hade många fina kombinationer där vi använde alla våra lagdelar och skapade många fina farliga lägen. Detta ger mersmak. Tänk att detta endast är 3:e matchen tillsammans!

Oskarström tog ledningen med både 0-1 och 0-2 men vi var sååå nära att göra 1-1 innan deras 0-2 mål. I andra halvlek kryper vi närmare våra motståndare men målet lät vänta på sig. Till slut efter många fina anfall satte Carin Svensson 1-2 och vilken glädje och så rättvist.

Vi krigar men vi orkar inte riktigt hela vägen så faller som sagt med flaggan i topp. Vi tar lärdom av matchen och blickar fram mot nästa match. Vi kommer att bli mer och mer samspelta ju fler matcher vi får lira.

SÅ Stolt över alla i dagens match. Extra plus dock till Julia Johansson och Carin Svensson. Vår målvakt för dagen Elin Turesson gör det med Bravur.

Kul med publik o hejjar klack oxå.

Försäsongsträningen är igång!
2022-01-26 09:40
Nu bygger vi upp styrka och kondition inför säsongen

Vi kör olika pass på 4Shape på tisdagar, spinning och boxning exempelvis. Och så tränar vi på konstgräset på Övrevi torsdgar och söndagar! Tider ser du i kalendern under Dam om du vill haka på. :)

Bilder från första damlagsträningen 28 sept 2021!
2021-09-29 19:58

Fler bilder (+4) >>