Tvååkers IF

Välkomna till sidan för Tvååkers IF herrseniorer!

Herrlaget spelar i Ettan Södra.

Våra ambitioner är att, som nu, vara ett stabilt lag i Ettan. Truppen ska bestå av utvecklingsbara spelare som leds av välutbildade tränare. Ambitionen är att spelarna ska komma från de egna ungdomsleden men även från närliggande klubbar  som vi vill ha ett gott samarbete med.

Inför IKO - TIF
2022-05-20 08:56

Upp på hästen igen! Efter förra helgens förlust mot tunga FC Trollhättan väntar nu en ny, tuff kamp. Serieledande IK Oddevold på bortaplan är uppgiften som ska tas an.

Inför TIF - FCT
2022-05-13 10:09

Imorgon är det dags igen, hemmamatch för andra helgen i rad. Något vi tycker är extra kul med tanke på den på gränsen till elektriska stämning som rått på Övrevi de föregående tre hemmamatcherna. Detta stöd har även resulterat i tre vinster så vi hoppas såklart på fortsatt stöttning. Det är i spelartruppen mycket uppskattat och tas onekligen inte för givet.

Inför TIF - OAIK
2022-05-06 09:31

Imorgon, lördag, klockan 16.00 välkomnar vi Oskarshamns AIK till Övrevi för att spela årets sjätte seriematch. Under de senaste åren har vi spelat en rad matcher mot Oskarshamn och det brukar ofta bli jämna, tuffa kamper mot gänget från Östkusten som under de senaste åren har etablerat sig som ett topplag i division 1.

Inför ÅFF - TIF
2022-04-29 09:37

GAIS, Ängelholms FF och nu Åtvidabergs FF. De här tre matcherna i rad visar på att det finns en hel del föreningar med tradition och rutin från spel högre upp i seriesystemet i årets upplaga av division 1.

Inför TIF - ÄFF
2022-04-21 11:33

”Det e dax” som showgubben Martin Mutumba hade sagt. Hemmapremiär 2.0 då vi äntligen får beträda Övrevis A-plan för att spela tävlingsmatcher igen. Förhoppningen och ambitionen är att under året göra detta till vår borg där vi ska vara ruskigt svårslagna. Vad passar då bättre än att sättas på rejält prov direkt då formstarka nykomlingen Ängelholms FF kommer på besök?

Ängelholms FF har alltså inlett säsongen minst sagt starkt med två segrar och ett oavgjort resultat på de tre första matcherna. Man har varit målsnåla bakåt samtidigt som man fått igång några av de offensiva spetsspelarna. Roar Hansen är tränare för laget med flera profilstarka spelare såsom Johan Oremo, Emil Åberg och Jesper Björkman. På försäsongen spelade vi en träningsmatch mot just Ängelholm som slutade 2-2.

För egen del kommer vi från en match mot GAIS där vi utifrån vår matchplan gjorde en nästintill prickfri insats fram till minut 80 då GAIS skapar sitt första farliga avslut och mycket effektivt förvaltar detta vilket också gav slutsiffrorna 1-0 till hemmalaget. Vi står på fyra poäng efter 3 matcher och är mer än sugna på att bärga en ny trepoängare, förhoppningsvis redan mot ÄFF.

Under veckan har vi börjat träna ordentligt på gräs och truppen är till stora delar frisk med några enstaka undantag. Ett sådant är Mohammad som fick kasta in handduken inför matchen mot GAIS med ljumskproblem. Värt att tillägga är att Vidar och Vilhelm är tillgängliga för spel för Varbergs GIF (dubbellicens) där de synts i matchtruppen under de inledande omgångarna för grannklubben.

Såhär säger löpstarka yttermittfältaren Johan Lassagård inför matchen mot Ängelholms FF:

- Inför ÄFF vill jag att vi ska bli lite farligare framåt, vi ska spela fram varandra till ännu bättre lägen. Det kommer bli mycket krig på en premiärmatta och det gillar vi. Ser framemot att få sjunga ”zigge-zagge hej hej hej”, igen.

Vi hoppas att Johan får rätt och att segerramsan ekar högt imorgon. Vi hoppas också på ett rejält stöd från läktarhåll! Heja TIF!

R.A

Lör 21/5 13:00